Veelgestelde vragen over het gebruik van KnuzAlgemene info over Knuz

Voor wie is Knuz?
Voor iedereen boven de 18 jaar die een serieuze relatie of vriendschap zoekt. Foute luitjes, spammers, neppers, hedonisten worden zoveel mogelijk verwijderd. Inschrijven en contact zoeken is 100% gratis!

Is Knuz echt gratis?
Ja, je kunt onbeperkt gratis zoeken, mailen, chatten en meer. We kunnen gratis zijn doordat we met banners werken en jou (max 1-2 x per maand een aanbiedingenmail van een van onze speciaal geselecteerde partners toesturen. That's all! Wil je dat niet? Dan kun je voor 4 euro een gesponsord lidmaatschap nemen.

Hoe werkt de inschrijfprocedure?
Je schrijft je in door je profiel in te vullen. Aan de hand van je profiel en zoekcriteria zoekt de computer de Knuz-leden die het best bij je passen. Je kunt uiteraard ook zelf zelf zoeken. Verder kun je met iedereen gratis in contact treden, als je je maar aan de regels houdt.Wat zijn de Knuz-spelregels? Net als op andere ontmoetingsplaatsen willen wij iedereen een veilig, vertrouwd en prettig verblijf garanderen. Daarvoor achten wij de volgende regels van hoog belang:
  • Andere gebruikers lastig vallen met erotisch getinte en/of beledigende teksten of contact zoeken terwijl de ander daar duidelijk geen behoefte aan heeft is niet toegestaan. Ook algemene discriminerende uitlatingen over groeperingen worden niet getolereerd.
  • Andere doeleinden buiten het zoeken van een relatie die commercieel van aard zijn, zoals het aanbieden van betaalde (seksuele) diensten, zijn verboden. Het is niet toegestaan via deze site verkregen persoonlijke gegevens dan wel informatie van of over derden op enigerlei wijze naar buiten te brengen, te verspreiden of te gebruiken.
  • Wanneer een gebruiker bovenstaande regels overtreedt, hebben wij het recht om de betreffende gebruiker zonder opgave van redenen de toegang tot de site te ontzeggen.


Help, ik krijg mijn mail met de inloggegevens niet! Wat nu?
In sommige gevallen kan het even duren. Check ook je spamfilter om te kijken of de mail ertussen met je gegevens daartussen zit. Is het wachten echt tevergeefs? Mail ons.

Gebruikersgegevens of wachtwoord kwijt?
Deze kun je zelf aanvragen door je emailadres op de link 'vergeten?' onder de inlog-knop in te vullen.

Help, ik kan niet inloggen! Hoe kan dat?
Als je niet kunt inloggen kan dat een aantal redenen hebben:
  • Je gebruikt toch zonder te weten een verkeerde gebruikernaam of verkeerd wachtwoord. Check je mail opnieuw voor de goede gegevens. Of mail ons.
  • Je hebt je computer te goed beveiligd, waardoor je niet op de site komt. Hier kunnen wij je niet bij helpen.
  • Wij hebben je profiel geblokkeerd omdat je je niet aan de regels hebt gehouden.
  • De site is tijdelijk down. Even geduld in dat geval.


Ik wil mij uitschrijven. Hoe doe ik dat?
Jezelf uitschrijven kan via de menulink 'Mijn Knuz, instellingen'.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?
Je wachtwoord wijzigen kan via de menulink 'Mijn Knuz, instellingen'.

Knuz werkt niet goed op mijn computer. Hoe kan dat?
In sommige gevallen werkt het als u advertentie/bannervrij surft op onze website. Bepaalde advertenties kunnen te zwaar zijn voor sommige internetprogramma's. In dat geval bent u beter af met een sponsor-lidmaatschap

Hoe plaats ik een foto?
Als ja na inloggen op de link 'Mijn Knuz, foto's' klik je daar op 'browse' of 'selecteer bestand' in de bovenste balk. Hierna kun je een digitaal fotobestand in je computer aanklikken en op opslaan drukken. Als het bestand te groot is of in een onjuist formaat dan geeft de computer dat aan. Zie je je foto niet terug in je profiel terwijl het plaatsen op deze pagina wel gelukt is? Druk dan, als je profiel voor je staat, op reload/herladen of F5 in je webbrowser! Werk je op een mobiel apparaat en je ziet geen mogelijkheid foto’s te uploaden, gebruik dan een computer.

Wat doe je met opdringerige personen, nep-profielen en grappenmakers?
Wij vinden het heel belangrijk dat jij je op Knuz prettig en thuis voelt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je niet virtueel belaagd wordt door opdringerige lui, neppers, spammers of mensen met een slecht gevoel voor humor. Mensen met andere bedoelingen dan het zoeken van een leuke partner of vriendschap hebben op onze website niks te zoeken. Soms kan het toch zijn dat iemand met andere bedoelingen door onze virtuele grensbewaking komt en jou een bericht of knipoog stuurt voordat wij deze persoon in de gaten hebben. Op deze pagina willen we je kort wijzen op de mogelijkheden die jijzelf hebt om jezelf en Knuz te beschermen.
  • Blokkeren: allereerst kun jij ten allen tijde zelf het contact met een ongewenste persoon blokkeren. Bij elk profiel staat de link: blokkeer persoon. Als je daarop klikt kan de desbetreffende persoon jou op geen enkele manier meer bereiken. Einde verhaal.
  • Melden van misbruik: behalve jezelf, help je ook andere Knuzzers en ons om sneller niet-kloppende profielen op het spoor te komen door deze aan ons te melden. Bij elk profiel kun je op de link 'meld misbruik'klikken. Als je denkt dat er iets aan een bepaald profiel of foto niet klopt kun je het ons melden zodat wij dat profiel kritisch bekijken en zonodig verwijderen. We zullen geen reactie geven op deze meldingen, maar doen er wel degelijk iets mee.
Ik ben van de website verwijderd en ben het daar niet mee eens! Wat kan ik doen?
Stuur ons een mail met je verhaal en je ip-adres. Deze kun je opvragen via deze pagina. Echter, als wij erachter komen dat je andere leden beledigend, ongewenst, seksueel of commercieel hebt benaderd... einde verhaal. We gaan geen discussie met je aan.

Wat doen jullie met klachten en adviezen?
Alle klachten en adviezen worden serieus genomen. Als wij ze de moeite waard vinden dan doen we daar wat mee.

Ik heb een vraag die hier niet tussen staat? Mail ons op: info apestaartje knuz.nl . Alvast een kleine waarschuwing: we hebben het hier achter de schermen erg druk en we kunnen ons als gratis site geen helpdesk permitteren. In veel gevallen is het sneller als je zelf op de site zoekt naar een antwoord. Binnenkort komen komen we met een uitgebreide veelgestelde vragen-pagina waar je antwoord mogelijk nog makkelijker vindt.